Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Banners Website 2
DING VITRINE

Salad Days #4 Finissage

13.10.2024

Odd Chef’s Jell-O


In het kader van Salad Days #4 nodigen Natalija Gucheva en Manon Klein de deelnemende kunstenaars uit om te reflecteren over hun herinneringen en persoonlijke verhalen, door het culinaire als extra laag in hun artistieke praktijk te verkennen.

Het culinaire, met zijn inherente dubbelzinnigheid, is een ruimte waar arbeid, zorg en creativiteit samenkomen om sociale banden en gemeenschappen te vormen, en zo collectieve groei en duurzaamheid te bevorderen. Met een verwijzing naar Sara Ahmeds concept van de ‘eettafel’ als een object van verwantschap, wil deze workshop verschillende perspectieven samenbrengen, die nieuwe verbindingen en paden kunnen openen.

In de vorige eeuw was gelatine een snel en veelzijdig hulpmiddel in de moderne keuken. Het werd een symbool van de opkomst van gemaksvoedsel, waarmee eenvoudige ingrediënten konden worden omgetoverd tot creatieve gerechten. Gelatinegebaseerde schotels werden populaire elementen op sociale bijeenkomsten, maar werden vooral gepromoot als tijdbesparende oplossingen voor huisvrouwen, met de subtiele belofte om ook te helpen bij het behoud van een slanke lijn. Onder dit glanzende beeld van de jelly schuilen zo diepgewortelde genderverwachtingen. Gelatine fungeert dus als een historische lens die maatschappelijke normen en druk weergeeft, met name deze die op vrouwen werd uitgeoefend.

Deze bijeenkomst nodigt zowel de tentoongestelde kunstenaars als het publiek uit om samen te komen rond de eettafel. Het bereiden en delen van voedsel ontvouwt zich tot een collectief ritueel van artistieke expressie—waar verhalen, smaken en ideeën sudderen en vermengen. In deze setting transformeert de tafel, traditioneel een plek van voeding en gezamenlijkheid, tot een podium voor nieuwe verhalen dat deelnemers uitnodigt om te ontdekken en uit te wisselen.

Praktische info
13/10/2024
16:00 - 18:00
DING Vitrine | Drabstraat 2, 9000 Gent
3
Lizzy Jongedijk