Binnenhuisarchitecten gezocht

voor wie 1ste – 2de leerjaar
duur 1,5 uur
prijs € 60
Binnenhuisarchitecten gezocht

Een beroep als bakker, schooljuf of brandweerman, dat kennen kinderen wel. Maar weten ze ook wat een binnenhuisarchitect doet? Welke kamers vind je in een huis en welke objecten passen daar in? Tijdens het inrichten van een huis met speelgoedmeubeltjes worden deze vragen beantwoord. Vervolgens trekken de kleine binnenhuisarchitecten al schetsend door het museum. 

De kinderen ontdekken spelenderwijs hoe je een huis kan inrichten. Ze denken na, maken keuzes en leren nieuwe woorden. Tijdens het tweede deel van de rondleiding ligt de nadruk op creativiteit. De kinderen kijken, fantaseren en ontwerpen. Als volleerde binnenhuisarchitecten keren ze terug naar de klas!

Reserveer nu!


Wees gezeten

voor wie 3de – 6de leerjaar
duur 1,5 uur
prijs € 60
Vlinderstoel

Stoelen kennen we allemaal. We zitten er elke dag op. Het lijkt een doodgewoon ding, maar toch is een stoel veel meer dan een zitting en vier poten. In het museum vind je stoelen in allerlei kleuren en maten: oude maar ook heel moderne, kleine maar ook grote, stevige maar ook heel fragiele. Van een eenvoudig houten krukje tot een merkwaardige betonstoel.

In kleine groepjes worden de leerlingen op pad gestuurd in het museum. Aan de hand van korte omschrijvingen gaan ze op zoek naar een stoel en stellen die vervolgens voor aan de rest van de klas. Zelf op onderzoek gaan, kritisch nadenken en argumenteren spelen hier een belangrijke rol.

Reserveer nu!