Alle rondleidingen zijn voor maximum 20 personen. In overleg met onze afdeling publiekswerking kunnen ook andere thema’s uitgewerkt worden. Meer info: designmuseum.publiekswerking@gent.be.

Kom je in groep zonder gids? Laat het ons even weten via het online reservatieformulier of op +32 (0)9 210 10 75.

Kom je in groep met je eigen gids? Laat het ons even weten via het online reservatieformulier of op +32 (0)9 210 10 75.

Kom je met een kansengroep? Rondleidingen in het kader van een bezoek met een kansengroep kosten € 2 per deelnemer. Boek een rondleiding aan het kansentarief.

Heb je een vraag? Bel voor praktische vragen naar +32 (0)9 210 10 75. Voor inhoudelijke vragen belt u naar +32 (0)9 267 99 91.


Maarten Van Severen & Co

wanneer vanaf 18.05.2017
sluiting tussen 16.04 en 17.05.2018
duur 1,5 uur
prijs € 80 (+ toegangsprijs)

Ontdek de vernieuwde collectiepresentatie ‘Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding.’ In deze rondleiding laten we je zien wat design betekende voor de belangrijkste Belgische ontwerper van de voorbije twee decennia. Grasduin samen met een gids door zijn archieven en leer meer over zijn inspiratiebronnen en de designers, architecten en kunstenaars die hij geïnspireerd heeft.

Reserveer nu!


Wees gezeten

duur 1,5 uur
prijs € 80 (+ toegangsprijs)

“Zitten is een werkwoord” zei Gerrit Rietveld ooit. Of hij gelijk heeft, wordt duidelijk tijdens de rondleiding. We nemen je mee in de verhalen van stoelenontwerpers, die op een creatieve manier vorm geven aan ideeën en oplossingen bedenken voor vraagstukken en problemen. Maar je ziet ook hoe ontwerpers ondernemer, ergonoom of zelfs milieubeschermer zijn.

Reserveer nu!


Netjes opgeborgen

duur 1,5 uur
prijs € 80 (+ toegangsprijs)

Zoveel moois, maar waar laat je het allemaal? Voor je snuisterijen is er de vitrinekast, voor pralines zijn er zilveren bonbonnières en etensrestjes berg je best op in een glazen dekseldoos van Wagenfeld. Wat denk je van suiker in een zilveren kooitje? Kortom een boeiende ontdekkingstocht over orde brengen in de wanorde.

Reserveer nu!


Over glas

duur 1,5 uur
prijs € 80 (+ toegangsprijs)

Glas is veel meer dan het materiaal waaruit drinkglazen of badkamerspiegels zijn vervaardigd. Het gesmolten mengsel van zand, kalk en soda heeft vele verschijningsvormen, gaande van kleurloos tot vel gekleurd, van doorzichtig of opaak, dik of dun, sterk of broos. Ontdek de prachtige ontwerpen van Léon Ledru voor Val Saint-Lambert, een indrukwekkende coupe van Unfold of een kleurrijke vaas van Ettore Sottsass. 

Reserveer nu!