Hello, Robot.

Hello Robot Design Between Human And Machine

Design tussen mens en machine

Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Maar heb je er ook al een ontmoet? Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo heeft de smartphone ons leven nu al definitief veranderd. De tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine legt onze relatie met technologie helemaal bloot.

Have you ever met a robot?

Zullen robots ons net creatiever maken en nieuwe jobs creëren? Het is één van de vragen die Hello, Robot. stelt. Of: hoe hard wil je zelf afhangen van technologie? Slimme assistenten tonen ons nu al de weg, meten de status van ons lichaam en zijn een speelkameraadje voor onze kinderen. Maar willen we dat machines ook zorgen voor onze ouderen of onze seksuele verlangens? Binnenkort worden we misschien allemaal een stukje cyborg!

Could a robot do your job?

Nemen robots de wereld over of gaan ze de wereld redden? Wat denk jij? Designers leveren denkwerk en concrete oplossingen die aantonen dat de waarheid tussen de twee in ligt. Robots zijn een reden om erg enthousiast te zijn én kritisch na te denken. Hoe willen we omgaan met een wereld die steeds digitaler, slimmer en autonomer wordt? Kom naar Design museum Gent en duik mee in het debat.

Do you want a robot to take care of you?


Duik mee in het debat


In het kader van Hello, Robot. organiseert denk- en doetank GentM elke maand talks & drinks om stil te staan bij de impact van technologie op ons leven.

GentM

Bij Sphinx kan je terecht voor een filmreeks rond robots. Maandelijks is er een familiefilm op zondag en een classic op woensdag.

Sphinx


Wil je graag de tentoonstelling bezoeken met een gids maar heb je geen groep? Dan zijn onze instap- en familierondleidingen ideaal. Elke eerste zondag van de maand neemt een gids je mee door het boeiende verhaal in een instaprondleiding. Elke derde zondag kunnen ouders samen met hun kinderen op verkenning. Een gids laat families op een interactieve manier robots van alle maten en gewichten ontdekken in een familierondleiding.