Rechts Averechts Ds
Rechts Averechts 07
Rechts Averechts 11
Rechts Averechts 15

Van 31 maart tot en met 1 oktober palmen kunstenaars en ontwerpers die met het medium textiel werken, de scène in van het museum. De expo ‘Rechts / Averechts’ plaatst het textielontwerp binnen een ruimere context van design, mode, kunst en architectuur.    

Van 31 maart tot eind september 2017 wandel je niet alleen tussen, in en door de werken, maar kan je er ook aan voelen en op zitten. Ontdek de inspirerende kunstwerken, ontwerpen en tekeningen van nationale en internationale namen zoals Louise Bourgeois, Ronan & Erwan Bouroullec, Chevalier-Masson, Berlinde De Bruyckere, Sonia Delaunay, Hella Jongerius, Christoph Hefti, Muller Van Severen, Bertjan Pot, Pascale Marthine Tayou, Rinus Van De Velde, Franz West en alumni van de textielopleiding. 

Win Een Blush Pouch

Hermine Van Dijck – blush pouch

The blush collectie is een kleine collectie van handgeweven tasjes met rits van Hermine Van Dijck. Elke pouch is 100% uniek en handmade in Belgium. De tasjes bestaan uit wol, katoen en zijde.

Hermine Van Dijck (°1989) is een textielontwerpster uit Antwerpen. In 2012 voltooide ze haar studies textielontwerp aan KASK Gent. Ondertussen runt ze haar eigen textielatelier waar ze nieuwe textielontwerpen creëert. Als een kind van haar tijd overstijgt zij de nodeloze spanning tussen handgemaakte creatie en industriële productie. 

Kleuren, structuren en unieke stukken zijn het handelsmerk van Hermine’s werk. Alsof dit niet voldoende is, ontpopt zij zich ook als poëtisch kunstenaar. En precies in deze poëtische dimensie schuilt de stille kracht van het werk van Hermine Van Dijck. Het textielobject staat niet los op zichzelf. Zij schept ongedwongen een universum waarin textiel als vanzelfsprekend aanwezig is. Langzaam met de hand brieven schrijven, het weven van subtiele patronen, … 

In haar studio creëert ze kleine collecties van handgeweven voorwerpen.. Deze blush pouches zijn speciaal geproduceerd voor deze wedstrijd in een oplage van 10 stuks, elke pouch is een echt uniek stuk.

De Standaard maakt elke 15de dag van de maand in het kader van ‘Rechts / Averechts’ in Design museum Gent 1 winnaar gelukkig met 1 blush pouch van Hermine Van Dijck. Jij kan winnen! Wat moet je doen? Beantwoord de vraag en schiftingsvraag en vul je e-mailadres in.

Onvolledige gegevens worden als ongeldig beschouwd. De winnaars worden uit alle inzendingen geselecteerd. Tenzij anders vermeld is deelname geldig tot de datum vermeld. De winnaars worden steeds persoonlijk via e-mail verwittigd. De gegevens van de deelnemers worden opgeslagen in het adressenbestand van Design museum Gent en Mediahuis. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden enkel gebruikt voor de communicatie en de promotie van Design museum Gent en Mediahuis. Uw persoonsgegevens worden verwerkt conform het Privacy-beleid van Mediahuis en het Privacy-beleid van Stad Gent.