Het museumspel

In Design museum Gent is een bezoek met kinderen geen saaie aangelegenheid. Dankzij het Museumspel ontdekken kinderen spelenderwijs kasten, stoelen, vazen en zelfs fietsen. Playmobilfiguurtjes wijzen de jonge bezoekers de weg naar mooie, grappige of bijzondere gebruiksvoorwerpen. Ga samen met je kroost op ontdekking en probeer te achterhalen waarom een houthakker bij een krukje staat of een piraat een plekje in de kroonluchter wist te veroveren!

Gratis voor kinderen


Creatieve ateliers

Creatieve ateliers

Op woensdagnamiddag en tijdens schoolvakanties organiseert het museum leuke workshops. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met design, verkennen ze het museum en ontdekken ze het verhaal achter de objecten. Hebben ze genoeg inspiratie, is hun fantasie geprikkeld en beginnen de knutselvingers te kriebelen? Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Niet het eindresultaat maar wel het hele creatieve proces dat daar aan voorafgaat komt tijdens een atelier op de eerste plaats.

Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje Design museum Gent Verjaardagsfeestje Design museum Gent

Bijna jarig? Barst je van fantasie of ben je nieuwsgierig naar mooie dingen? Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een partijtje in Design museum Gent. Je verjaardag vier je in een huis vol leuke objecten. Stel je eens voor … Voor jou is er een speciale verjaardagsstoel en je ontdekt samen met je vriendjes een kast met een slangenvel, een zetel met honderden stippen, een vaas die eruit ziet als een raket of een beer met drie koppen. Honderden voorwerpen om ideetjes op te doen en zelf creatief aan de slag te gaan. Wat denk je daar van? Jij en je vriendjes kruipen eigenlijk een beetje in de huid van een designer. Ieder van jullie ontwerpt een leuk aandenken dat mee mag naar huis.

De feestnamiddag kan afgerond worden met een natje en een droogje.

Praktisch: voor kinderen van de lagere school (max. 10 kinderen per feestje)
Kostprijs: € 120
Reserveren is noodzakelijk

Reserveer nu!