Het museumspel

prijs gratis voor kinderen

In Design museum Gent is een bezoek met kinderen geen saaie aangelegenheid. Dankzij het Museumspel ontdekken kinderen spelenderwijs kasten, stoelen, vazen en zelfs fietsen. Playmobilfiguurtjes wijzen de jonge bezoekers de weg naar mooie, grappige of bijzondere gebruiksvoorwerpen. Ga samen met je kroost op ontdekking en probeer te achterhalen waarom een houthakker bij een krukje staat of een piraat een plekje in de kroonluchter wist te veroveren!


Schatten van Vlieg

prijs gratis voor kinderen
van za 1.07.2017
tot do 31.08.2017​


Deze zomer krijgt Vlieg weer bezoek van een heleboel vriendjes in Design museum Gent. De vrienden van Vlieg zijn echt wel rare snuiters! Allemaal hebben ze een ander soort neus: krom, puntig, smal, knobbelig. Samen spelen ze het spel ‘ruik je wat ik ruik?’. De één houdt van de lucht van zweetvoeten, de ander ruikt liever viooltjes. Wil jij ook ruiken hoe de vriendjes van Vlieg ruiken? Kom naar Design museum Gent, ruik en ontdek het museum op een heel andere manier. Wie goed ruikt en alle tips verzamelt, vindt op het einde van de speurtocht de schat van Vlieg met een leuke verrassing!


Verjaardagsfeestje

voor wie kinderen van de lagere school
(max. 10 kinderen per feestje)
prijs € 120
Verjaardagsfeestje Design museum Gent Verjaardagsfeestje Design museum Gent

Bijna jarig? Barst je van fantasie of ben je nieuwsgierig naar mooie dingen? Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een partijtje in Design museum Gent. Je verjaardag vier je in een huis vol leuke objecten. Stel je eens voor … Voor jou is er een speciale verjaardagsstoel en je ontdekt samen met je vriendjes een kast met een slangenvel, een zetel met honderden stippen, een vaas die eruit ziet als een raket of een beer met drie koppen. Honderden voorwerpen om ideetjes op te doen en zelf creatief aan de slag te gaan. Wat denk je daar van? Jij en je vriendjes kruipen eigenlijk een beetje in de huid van een designer. Ieder van jullie ontwerpt een leuk aandenken dat mee mag naar huis.

De feestnamiddag kan afgerond worden met een natje en een droogje.

Reserveer nu!