Eerste graad

Zitten is een werkwoord

De leerlingen van 1ste en 2de jaar secundair onderwijs nemen we mee in de verhalen van stoelenontwerpers. We maken hen duidelijk dat een designer op een creatieve manier vorm geeft aan ideeën en oplossingen voor vraagstukken en problemen. Maar een ontwerper is ook een ondernemer, een ergonoom of zelfs een milieubeschermer. De leerlingen proberen stoelen uit en maken kennis met materialen en technieken van de voorbije 200 jaar.

Wees Gezeten
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!


Tweede en derde graad

‘Zin in design?’

Voor de tweede en derde graad ontwikkelen we een Design ABC. Begrippen als standaardisatie, massaproduct, decoratief, functioneel,… leren de leerlingen op een interactieve manier kennen en toepassen. Ze kruipen in de huid van minimalist, modernist, kunstambachtsman, … Kortom we nemen hen mee in een verhaal over design-denken. Aspecten als vorm, materiaal en functie en hun onderlinge relatie ontbreken uiteraard niet in dit verhaal.

‘Zin in design?’​​
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!


Alle graden

Hands on Design

Hands On Design Rondleiding

‘Hands on design’ toont design ontworpen en gemaakt vanuit de innovatieve kracht van ambachtelijk denken. De tentoonstelling focust op hoogwaardig vakmanschap, dat in veel objecten aanwezig is, maar vaak onzichtbaar. In de expo zal precies dat onzichtbare, zichtbaar worden gemaakt. In het voorafgaande proces - van ontwerptekening, over computermodel, prototype tot eindproduct - is de menselijke hand aanwezig, van het meest bescheiden basishandwerk tot het virtuoze meesterschap. Opvallend de dag van vandaag is de terugkeer naar natuurlijke materialen, zowel volgens oude traditionele technieken als met nieuwe technologieën verwerkt.

Laat uw leerlingen ontdekken hoe het ambacht zijn stoffige jas heeft afgelegd en inhaakt op allerlei actuele trends en uitdagingen! In de tentoonstelling ligt uiteraard het accent op hedendaagse vormgeving en nieuwe vormen van ambachtelijkheid. Maar ‘Hands on Design’ is geen zuiver hedendaags gebeuren. Uit de collecties van Design museum Gent wordt geput om een historisch verhaal te illustreren. Of het nu gaat om een pianobank van Van de Velde, een zilveren schaal van Tapio Wirkkala, kinderspeelgoed van Albert Van huffel of een thee- en koffieservies van Alessandro Mendini, ... handwerk kijkt over de schouder mee!

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 60
Van 21 november
tot 5 maart

Reserveer nu!

RONDLEIDING MET FYXXIWORKSHOP

02 Kom Ook Naar Museum

In de week van 23 tot en met 27 januari 2017 bieden wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag jouw leerlingen op hun beurt de kans om een boeiend en interactief verhaal te ontdekken. Een programma duurt drie uur (kan in voor- of namiddag). We gaan in het museum aan de slag met 3D-printers, mallen. Wie kans wil maken op een unieke beleving met de klas moet er vlug bij zijn: de plaatsen zijn heel beperkt, slechts één klas per halve dag.

Duur: 3 uur
Prijs: € 400 per klas (max 24 leerlingen)

Reserveer nu!

RONDLEIDING + BEZOEK FYXXILAB

Kom met je klas naar de tentoonstelling voor een interactief bezoek. Combineer de rondleiding met een bezoek aan het Fyxxilab en dompel je leerlingen een hele dag onder in STEM! De twee locaties zorgen samen voor een goedgevulde dag.

Mail ons om een combi-bezoek te boeken