1ste - 2de leerjaar

Binnenhuisarchitecten gezocht

Een beroep als bakker, schooljuf of brandweerman, dat kennen kinderen wel. Maar weten ze ook wat een binnenhuisarchitect doet? Welke kamers vind je in een huis en welke objecten passen daar in? Tijdens het inrichten van een huis met speelgoedmeubeltjes worden deze vragen beantwoord. Vervolgens trekken de kleine binnenhuisarchitecten al schetsend door het museum. 

De kinderen ontdekken spelenderwijs hoe je een huis kan inrichten. Ze denken na, maken keuzes en leren nieuwe woorden. Tijdens het tweede deel van de rondleiding ligt de nadruk op creativiteit. De kinderen kijken, fantaseren en ontwerpen. Als volleerde binnenhuisarchitecten keren ze terug naar de klas!

Binnenhuis
Duur: 2 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!

Op wandel met vader Jacob

‘Er was eens een heel klein stadje. Er woonden maar tachtig mensen. Eén van die mensen was Jacob de klokkenmaker.’ Dit verhaaltje is het vertrekpunt van een boeiend museumbezoek rond klokken.

Het museum bezit een aantal prachtige exemplaren, van schoorsteenklokken tot staande klokken. Wie goed kijkt merkt al snel dat er op deze klokken veel meer te ontdekken valt dan alleen maar hoe laat het is…

Tijdens de rondleiding worden de klokken in het museum bekeken. Welke soorten klokken bestaan er? Hoe werkt een klok? Wat zijn de slinger en gewichten? De kinderen kijken, onderzoeken en tekenen. Kloklezen is veel leuker op de klokken in het museum!

Op wandel met vader Jacob
Tot 7.05.2017
Duur: 2 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!


3de- 4de - 5de - 6de leerjaar

Wees gezeten

Stoelen kennen we allemaal. We zitten er elke dag op. Het lijkt een doodgewoon ding, maar toch is een stoel veel meer dan een zitting en vier poten. In het museum vind je stoelen in allerlei kleuren en maten: oude maar ook heel moderne, kleine maar ook grote, stevige maar ook heel fragiele. Van een eenvoudig houten krukje tot een merkwaardige betonstoel.

In kleine groepjes worden de leerlingen op pad gestuurd in het museum. Aan de hand van korte omschrijvingen gaan ze op zoek naar een stoel en stellen die vervolgens voor aan de rest van de klas. Zelf op onderzoek gaan, kritisch nadenken en argumenteren spelen hier een belangrijke rol.

Wees Gezeten
Duur: 2 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!


Alle leerjaren

Kleur!

Kleur is overal. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat we er vaak niet eens op letten. Nochtans speelt kleur een belangrijke rol in ons leven. Kleur beïnvloedt onze stemming en geeft informatie over de wereld en over onszelf.

Tijdens de rondleiding maken de kinderen een kleurrijke ontdekkingstocht door ‘Rechts / Averechts’, een verrassende textieltentoonstelling waarin zowel design, mode, kunst als architectuur aan bod komen. De leerlingen ontdekken de symbolische betekenis van kleuren, ontwerpen patronen en kijken en voelen aan allerlei soorten textiel. Wie ziet het verschil tussen gebreid en geweven textiel? Wie voelt het verschil tussen zijde, wol en katoen? Ogen open voor een kleurrijke kijk op textiel!

Rondleiding Kleur
31.03.2017 – 01.10.2017
Duur: 2 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!

Hello, Robot.

Heb jij ooit al een robot ontmoet? Vast wel! Maar wat als die robot de juf of meester in de klas zou vervangen? Wat is een robot, hoe ziet hij eruit en wat kan hij allemaal? Heeft een robot emoties of is hij alleen een handig hulpje voor vervelende taakjes? We duiken in de wondere wereld van de robot en zoeken een antwoord op deze vragen. Als afsluiter programmeren de leerlingen een zelfrijdende robot en ontwikkelen ze hun vaardigheden om met elk soort digitaal middel om te gaan.

Hello Robot
27.10.2017 – 15.04.2018
Duur: 2 uur
Prijs: € 60

Reserveer nu!


5de - 6de leerjaar

Zin in meer?

Wil je met je klas verder aan de slag rond het thema ‘textiel’? Poppe & Pynoo ontwikkelden een boeiende workshop ‘Modulair ontwerpen’ voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Tijdens de workshop ontwerpen kinderen in de meest pure zin van het woord. Ze ontleden uit welke basisvormen een kledingstuk is opgemaakt en bedenken met deze basisvormen vervolgens zelf een nieuw ontwerp.

Full Size Render

Meer info en reservaties:  

Annelies Poppe | anneliespoppe@hotmail.com | 0498 53 77 53