Lezing Nienke Hoogvliet

  • wanneer di 16.01.2018
  • uur 20:00
  • waar Design museum Gent
  • prijs gratis
Seame 05

Ontwerpers geven niet alleen vorm aan producten, maar ook aan een groot deel van de wereld rondom ons. Ze spelen een belangrijke rol in het streven naar een duurzame toekomst. Het project ‘Maakbaar’ toont welke slimme en duurzame keuzes ontwerpers kunnen maken door te vertrekken van inspiratie uit de natuur. 

In deze eerste 'Maakbaar' lezing kijken we binnen in de onderzoeks- en ontwerppraktijk van de Nederlandse designer Nienke Hoogvliet. Met haar ontwerpen toont ze hoe duurzaam en verrassend materiaalgebruik een belangrijke plaats kan opnemen in design, en hoe (natuurlijke) reststromen zoals zeewier kunnen omgezet worden in waardevolle grondstoffen en sprekende producten. 

Deze lezing is de eerste in de reeks ‘Maakbaar’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. Een project van BOS+ in samenwerking met de OVAM, Flanders DC, Aider Peru en Design museum Gent. Met steun van de provincie Oost-Vlaanderen, Vlaanderen en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.