Door werkzaamheden is een groot deel van het museum gesloten van 16 april tot 17 mei. Meer info

×

Disarming Design from Palestine

  • vanaf vr 16.02.2018
  • tot zo 15.04.2018
  • gratis van 16.02.2018
    tot 25.02.2018
Disarming Design From Palestine

Disarming Design from Palestine’ is een designlabel van ongewone producten uit Palestina, ontwikkeld door designer Annelys de Vet. In het kader van het Vlaams-Palestijns festival ‘Under Construction’ (16.02.2018 - 25.02.2018) worden deze objecten gepresenteerd in enkele salons van het 18de-eeuwse Hôtel de Coninck. De gebruiksvoorwerpen zijn ontworpen door hedendaagse ontwerpers en kunstenaars in samenwerking met lokale ambachtslieden. 

Het zijn objecten die alternatieve verhalen verspreiden over wat het betekent om op dit moment in Palestina te leven. Zo laat een glazen maatbeker de ongelijke waterverdeling zien, geeft een bord inzicht in gastvrijheid, toont een portefeuille dubbele nationaliteiten en verspreidt een tas de geluiden van Jeruzalem. 

De collectie wil bijdragen tot de ‘ontwapening’ van het heersende mediabeeld van de Palestijnse situatie. De producten en activiteiten bevragen de status quo door een breder publiek met andere verhalen te informeren. Het project onderzoekt daarmee wat design kan betekenen voor conflictbemiddeling en voedt een designdiscours zowel in Palestina als daarbuiten.